Home Gezonde voeding Kaneel is geneeskrachtige antioxidant
  
Info over afslanken en vetverbranding door gezonde voeding

Kaneel is geneeskrachtige antioxidant
Gezonde voeding
kaneel

Kaneel heeft invloed op insuline-, glucose- en vetstofwisseling.

Kaneel heeft een gunstige werking op de bloedsuikerspiegel en cholestrol niveau. De cinnamaldehyde in kaneel verbetert de werking van insulinereceptoren in vet- en spiercellen. Dat blijkt uit onderzoek van het Maryland Human Nutrition Center, ...
een onderzoeksinstituut van het Amerikaanse ministerie van Landbouw. Volgens de onderzoekers helpt kaneel om een overschot aan glucose in het bloed te verminderen. Te lang rondlopen met zo'n overschot is schadelijk voor de nieren en leidt tot vermoeidheid, een verminderd gezichtvermogen en hartaanvallen.

Recent is ontdekt dat het kaneelbestanddeel cinnamaldehyde de vorming van het enzym aldose reductase tegengaat. Dit enzym is verantwoordelijk voor de omzetting van glucose naar sorbitol dat bij insulineresistentie, pre diabetes en diabetes kan leiden tot neuropathie, retinopathie en cataract.

Volgens een Pakistaans onderzoek werd de invloed van kaneel op insuline-, glucose- en vetstofwisseling onder 60 personen met diabetes type 2 een gemiddelde verlaging van 25% bloedglucose vastgesteld na toediening van1, 3 of 6 gram kaneelpoeder gedurende 40 dagen. In alledrie groepen werden lagere nuchtere bloedglucose-waarden vastgesteld. Ook daalden cholesterol (12-26%) LDL cholesterol (7-27%) en het triglyceriden niveau(23-30%).

Sporters kunnen profiteren van kaneel: Door het gebruik van kaneel worden in de spiercel meer anabole eiwitten aangemaakt waardoor de cel met dezelfde hoeveelheid insuline meer glucose opneemt, hetgeen meer energie oplevert.

Conclusie

Het voorgaande toont wel aan dat het laatste woord over de multifunctionele werking van kaneel nog niet is gezegd. Duidelijk is dat cinnamon cassia zeer makkelijk inzetbaar is, vooral bij de sterk toenemende problematiek rond de glucose- en vetstofwisseling: prediabetes (insulineresistentie), diabetes, syndroom X en een te hoog cholesterolgehalte.

Verder

Van oudsher wordt kaneel aanbevolen bij spijsverteringproblemen en maag-darmklachten. Kaneel is een belangrijk natuurgeneeskundig middel bij diarree. Onderzoek bij dieren toont een beschermende werking aan tegen maag- en twaalfvingerige-darmzweren.

Waarschuwing

Kaneel zou ook stoffen bevatten nl. coumarine en safrol welke bij dierproeven en ander onderzoek gentoxisch blijken te zijn (mogelijk kankerverwekkend). Of kaneel daarmee kankerverwekkend voor mensen is moet uit nader onderzoek blijken.


bron:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kaneel 


Metabolisme verhogen en afslanken info