Home
  
Info over afslanken en vetverbranding door gezonde voeding

Mariadistel ontgift de lever
kruiden

Mariadistel

Mariadistel helpt de lever te ontgiftigen

Mariadistel is familie van de melkdistel en bevat 3 heel goede leverbeschermende flavonoïden (anti-oxidanten). Silydianin, silybin, en silychristin. Onder één noemer als 'silymarin'. Deze purperen distel met melkvlekjes bevat één van de meest krachtige leverbeschermende substanties die bekend zijn, aldus volgens wetenschappelijk onderzoek. Het geeft een ondersteunende werking van leverfunctie en heeft zuiverend effect op het organisme en metabolisme. ...

Silybums geeft goede resultaten ter voorkoming van leverbeschadiging en mogelijkheid tot het afremmen van factoren die aanleiding geven voor beschadiging. De hoogste concentraties van de beschermende stoffen zitten in de vrucht. Vernietiging van de levercellen gebeurd hoofdzakelijk door giften die zich gedragen als “vrije radicalen”. Vrije radicalen zijn uiterst reactieve moleculen die andere moleculen beschadigen. Silybums stoffen voorkomen schade aan de lever door zich te gedragen als een antioxidant. Deze stoffen zijn in hun antioxidante werking vele malen sterker dan b.v. Vitamine E.

Prima ondersteuning voor uw stofwisseling.

Wanneer u overweegt om wat kilo's en afvalstoffen kwijt te geraken is zo een Mariadistel kuur zeker te overwegen. Vooral door het gezonde effect op heel uw lichaam.

Leverschade door alcoholgebruik

Er zou beweerd worden dat silymarine levercirrose kan herstellen. Helaas dit is niet bewezen. Bij (chronische) levercirrose is mariadistel wel in staat de levensduur te verlengen, maar in werkelijkheid is het onwaarschijnlijk dat deze weer verdwijnt. In de vroege stadia is (bij alcoholische leversteatose - leververvetting) herstel mogelijk, mits absolute alcoholstop!
 

Vergiftiging door groene knolamaniet

Bovendien en wellicht is dit het meest bekend - bij vergiftiging door de groene knolamaniet (een paddestoel die wel eens met een champignon wordt verwisseld, maar dodelijk giftig is) is Mariadistel werkzaam. Het silibinine of silymarine zal dan intraveneus worden toegediend. Uit medische studies bleek dat patiënten die met deze stoffen behandeld werden een grotere overlevingskans hadden.

Mariadistel is verkrijgbaar bij natuurwinkels in: plantenextract vorm, zaadvorm, of als thee.

bronnen

http://www.mediwiss.de/Silymarin.htm
http://blog.seniorennet.be/kruidenhoekje/archief.php?ID=111 


Metabolisme verhogen en afslanken info