Home
  
Info over afslanken en vetverbranding door gezonde voeding

Lecithine
supplementen en vitaminen

Lecithine

Lecithine goed voor hart en bloedvaten

Lecithine heeft verzorgend effect op hart en bloedvaten. Het verbetert de vertering en transport van vetten. Het brengt minder gezonde vet- en cholesterol afzettingen terug in de bloedbaan en heeft dus een gunstige invloed op het metabolisme.


Lecithine
verbetert tevens het geheugen en het leervermogen, vergroot de synthese van hormonen en draagt bij aan gewichtsverlies bij overgewicht.

Lecithine is een emulgator die meestal uit soya olie gewonnen wordt. Emulgatoren zorgen er voor dat sauzen niet schiften. Het wordt bv. ook gebruikt om brood langer vers te houden. Lecithine wordt veelzijdig gebruikt in de voedingsindustrie. Je vindt het in koffieroom, snoep, chips, chocopasta, margarine, koekjes, gebak, chips, snacks, chocolade, ...

Er zijn geen nadelige effecten op de gezondheid bekend. Het is meestal van natuurlijke oorsprong, maar kan ook via genetische manipulatie verkregen worden.

Lecithine wordt ook wel verkocht als voedingssupplement. Omdat het lichaam voldoende van de stof zelf aanmaakt, is het innemen van supplementen ervan onnodig. Inname in de vorm van tabletten is bovendien zinloos omdat de stof al wordt afgebroken in het maagdarmkanaal, nog voordat het een werking zou kunnen hebben.

Verder onderzoek toont aan dat orale toediening van lecithine of  choline de choline- en acetylcholinespiegels in plasma en de hersenen doet stijgen. Er zijn sterke aanwijzingen dat choline of lecithine neurologische en motorische verstoringen kan verlichten, en het geheugen en cognitieve functies kan verbeteren.
 

bron:
Mathijssen, E., Vitaminen en mineralen, Elmar, Rijswijk, s.a. Sharon, M., Alles wat je moet weten over voeding en gezondheid, Zuidnederlandse Uitgeverij 


Metabolisme verhogen en afslanken info