Home Guarana
  
Info over afslanken en vetverbranding door gezonde voeding

Guarana stimuleert stofwisseling
Voedingssupplementen
guarana

Guarana stimuleert stofwisseling

Het belangrijkste bestanddeel van Guaraná, guaranine, is gelijk aan cafeïne. Cafeïne remt de eetlust en verhoogt het metabolisme wat behulpzaam is als u gewicht wilt verliezen. Het geeft een echte energieboost.

De zaden van de Guarana plant uit Zuid-Amerika bevatten een stof die sterk lijkt op Cafeïne die bekend is om het oppeppend effect. De stof in Guarana, tetra methylxanthine, werkt alleen anders dan cafeïne.
Het geeft geen snelle, korte energieboost, maar geeft langzame afgifte die uren voortduurt. Inname gebeurt via capsules of poeder. De cafeïne in guarana wordt gelijkmatiger en beter opgenomen door het lichaam dan de gewone cafeïne in koffie. Guarana bevat ongeveer 4,2% natuurlijke voorkomende cafeïne. Naast cafeïne bevat guarana (guaranine), theobromine, theofilline, eiwitten, vezelstoffen, mineralen en koolhydraten.

Deze stoffen stimuleren de stofwisseling en vetverbranding en onderdrukken zo de eetlust. Tegenwoordig is guarana te koop in vele vormen van bereide voedingsmiddelen zoals: chocoladerepen, energierepen, frisdranken, kauwgum en siroop.


Echter zijn er wel bijwerkingen aan verbonden

Guarana kan slapeloosheid, trillende handen, angst, hartkloppingen en hyperactiviteit veroorzaken. Tijdens zwangerschap dient men geen Guarana te gebruiken. Langdurig gebruik kan leiden tot verminderde vruchtbaarheid, hart- en vaatziekten. 


Metabolisme verhogen en afslanken info